Когато става дума за храненето на домашни любимци, и най-хубавите пържоли

...
Когато става дума за храненето на домашни любимци, и най-хубавите пържоли
Коментари Харесай

Насекомите са по-полезни за домашните любимци и от най-хубавите пържоли

Когато става дума за храненето на домашни любимци, и най-хубавите пържоли не могат да се мерят с храната, направена на основата на инсекти, настояват учени от Англия. Това е по този начин, защото протеинът в насекомите осигурява по-екологична опция на обичайна артикули за домашни любимци.

" Бъдещето е в потреблението на протеини от инсекти в храните за домашни животни. Това е фантастична опция - да гледаме на насекомите като различни източници на някои хранителни съставки, които използваме в менюто на домашните ни любимци ", споделя Саймън Дохърти, президентът на БВА, добавя БГНЕС. Според него от значително значение да се намерят хранителни източници, които да не изчерпват почвата или водата или въглеродните излъчвания, които са нездравословни за климата, и добави, че е по-добре месото да бъде храна за хора, а не за домашни любимци.

Насекомите се употребяват необятно в рибни ферми и птицеферми, а някои компании във Англия към този момент продават храна за домашни любимци с до 40% протеин от инсекти.

Доктор Дохърти съобщи, че протеинът от инсекти може да се хареса изключително на притежателите на котки, защото котките се нуждаят от съществена аминокиселина, наречена таурин - която се намира в месото, рибата и най-много в насекомите.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР